Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Laki hakemusasioiden käsittelystä yleisessä alioikeudessa 30.4.1986/307

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 4.12.1998/899

Tämä laki on kumottu L:lla 30.8.2002/768, joka on voimassa 1.1.2003 alkaen. Ks. Oikeudenkäymiskaari 4/1734 8 luku.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Soveltamisala

Tätä lakia sovelletaan yleisessä alioikeudessa sellaisten asioiden käsittelyyn, jotka alioikeus voi ottaa käsiteltävikseen hakemuksesta, ilmoituksesta tai omasta aloitteestaan (hakemusasia).

Tätä lakia ei sovelleta rikosasioihin, lainhuudatus- ja kiinnitysasioihin, isyyden tunnustamisen hyväksymistä koskeviin asioihin, maksutonta oikeudenkäyntiä koskeviin asioihin, merilain (674/1994) mukaan käsiteltäviin asioihin eikä lähestymiskieltoa koskeviin asioihin. Konkurssiasioihin tätä lakia sovelletaan siltä osin kuin niin erikseen säädetään. (4.12.1998/899)

2 §

Lain suhde muihin säädöksiin

Jos muussa laissa tai ennen tämän lain voimaantuloa annetussa asetuksessa on tästä laista poikkeava säännös, noudatetaan sitä. Säännöstä, joka koskee alioikeuden kokoonpanoa tai yhden tuomarin toimivaltaa taikka edellyttää asian käsittelemistä istunnossa, ei kuitenkaan noudateta, jos säännös on laissa, joka on annettu ennen tämän lain voimaantuloa, tai asetuksessa.

Jos asiassa kansliassa on annettu päätös tai tehty toimenpide ja asia muussa laissa, joka on annettu ennen tämän lain voimaantuloa, tai asetuksessa olevan säännöksen perusteella olisi vielä saatettava istunnossa käsiteltäväksi, noudatetaan tällaista säännöstä vain, jos asia tämän lain perusteella on käsiteltävä istunnossa. Tällaisessa tapauksessa kansliassa annettu pä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.