Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Liikunta-asetus 28.12.1979/1085

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 22.12.1993/1475

Opetusministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä säädetään 21 päivänä joulukuuta 1979 annetun liikuntalain (984/79) 26 §:n nojalla:

1-3 §

1-3 § on kumottu A:lla 11.12.1992/1317.

4 § (22.12.1993/1475)

Liikuntalain 5 luvussa tarkoitetuksi liikuntajärjestöksi, joka voi saada mainitussa luvussa tarkoitettua valtionavustusta, voidaan hyväksyä valtakunnallinen tai alueellinen rekisteröity yhdistys, jonka sääntöjen mukaisena pääasiallisena tehtävänä on liikunnan järjestäminen tai muu liikuntaa edistävä toiminta. Erityisestä syystä myös muu liikuntakulttuurin alalla toimiva valtakunnallinen järjestö voidaan hyväksyä valtionavustukseen oikeutetuksi.

Valtakunnallisella liikuntajärjestöllä tarkoitetaan:

1) valtakunnallista urheilun lajiliittoa sekä muuta valtakunnallista järjestöä, jonka pääasiallisena tehtävänä on liikunnan edistäminen;

2) valtakunnallisten ja alueellisten liikuntajärjestöjen muodostamaa yhteistoimintajärjestöä;

3) olympiaurheilusta vastaavien valtakunnallisten liikuntajärjestöjen yhteistoimintajärjestöä; sekä

4) liikuntakulttuurin alalla toimivaa muuta valtakunnallista järjestöä.

Alueellisella liikuntajärjestöllä tarkoitetaan laajapohjaista yhteistoimintajärjestöä, joka on perustettu edistämään alueen liikuntatoimintaa.

5 §

5 § on kumottu A:lla 22.12.1993/1475.

6 §

Edellä 4 §:ssä tarkoitettua hyväksymistä koskeva hakemus toimitetaan opetusministeriölle. Hakemuksen yhteydessä on esitettävä ministeriön määräämä selvitys järjestön organisaatiosta, jäsenistöstä, toiminnasta ja taloudesta.

Uud...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.