Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston päätös valtion elintarviketutkimuslaitoksista 13.8.1959/347

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 24.10.1974/807

Tämä päätös on kumottu VNa:lla elintarvikevalvonnasta 4.5.2006/321.

Valtioneuvosto on kauppa- ja teollisuusministerin esittelystä 21 päivänä marraskuuta 1952 annetun elintarvikeasetuksen (408/52) 48 ja 49 §:n nojalla päättänyt:

1 §

Elintarvikeasetuksessa tarkoitetuiksi johtaviksi elintarviketutkimuslaitoksiksi määrätään:

1) elinkeinohallituksen alaisena valtion teknillisen tutkimuskeskuksen elintarvikelaboratorio, jonka tutkimusalana on elintarvikeasetuksessa tarkoitettujen tarvikkeiden kemiallinen ja fysikaalinen sekä niiden laatua ja valmistusta koskeva mikrobiologinen tutkimus ja sanottujen tarvikkeiden radioaktiivisuuden tutkiminen, sairastumista tai sen ennakolta ehkäisemistä koskevia mikrobiologisia tutkimuksia lukuun ottamatta; (24.10.1974/807)

2) lääkintöhallituksen alaisena kansanterveyslaboratorion keskuslaboratorio, jonka tutkimusalana on sairastumista tai sen ehkäisemistä koskeva elintarvikkeiden mikrobiologinen tutkimus; sekä (6.5.1971/351)

3) maatalousministerin eläinlääkintöosaston alaisena valtion eläinlääketieteellinen laitos, jonka tutkimusalana on eläinkunnasta saatujen elintarvikkeiden mikrobiologinen, histologinen ja serologinen tutkimus, mikäli kysymys ei ole sairastumisen johdosta suoritettavasta tutkimuksesta.

Johtavat tutkimuslaitokset suorittavat alaansa kuuluvia tutkimuksia ja antavat niiden suorittamista koskevia ohjeita valtioneuvoston hyväksymille muille elintarviketutkimuslaitoksille. Jos syntyy epätietoisuutta siitä, minkä tutkim...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.