Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Laki tilojen yhdistämisestä 29.6.1951/403

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 8.8.1958/348

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

Laki tilojen yhdistämisestä 403/1951 on kumoutunut Kiinteistönmuodostamislain 554/95 mukaisesti 1.1.1997 lukien. Siihen asti voimassaoleva L kuului:

1 § (8.8.1958/348)

Tiloja voidaan yhdistää yhdeksi tilaksi, sen mukaan kuin tässä laissa säädetään.

Mitä tässä laissa säädetään tilojen yhdistämisestä, sovelletaan myös uusjaon yhteydessä suoritettavassa halkomisessa tilasta erotettavan osuuden yhdistämiseen toiseen samaan uusjakoon kuuluvaan tilaan tai tällaisesta tilasta edellä mainituin tavoin erotettavaan osuuteen. Yhdistettävät osuudet voivat olla eri suuria, mutta niiden samoin kuin niihin yhdistettävän tilan tulee olla saman omistajan omia tai, jos ne kuuluvat kahdelle tai useammalle, näiden omia samassa suhteessa.

2 §

Yhdistämisen edellytyksenä on, että yhdistettävät tilat ovat samanluontoisia ja saman tai samojen omistajien omia siten, että kunkin osuus kustakin yhdistettävästä tilasta on yhtä suuri, sekä sijaitsevat samassa kunnassa ja saman tuomioistuimen piirissä ja että yhdistäminen voi tapahtua tuottamatta sekaannusta tilojen rekisteröimisessä. Eri kyliin kuuluvia tiloja älköön yhdistettäkö, ellei siihen ole erinomaisia syitä.

3 §

Tiloja, joita omistetaan erilaisin oikeuksin, älköön yhdistettäkö.

Asutuslain (332/36) 87 ja 89 §:ssä, maanhankintalain (396/45) 125 §:ssä ja maan vapaaehtoisen hankkimisen järjestelystä annetun lain (397/45) 10 §:ssä säädettyjen rajoitusten alaisten tilojen yhdistäminen on sallittu vain maatalousministeriön luvalla.

Ks. L 353/1958 ja 359/1958.

4 §

Yhdistettävien tilojen tulee sijaita niin,...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.