Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Laki muutoksenhausta hallintoasioissa 24.3.1950/154

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 2.8.1994/691

Tämä laki on kumottu 1.12.1996 alkaen HallintolainkäyttöL:lla 586/1996.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

Lain soveltamisala

1 §

Tätä lakia on sovellettava haettaessa valittamalla muutosta päätöksiin asioissa, joita hallintoviranomaiset käsittelevät ja joissa muutosta ei ole haettava yleisessä tuomioistuimessa.

Valituksen tekeminen hallintoviranomaisen ulosottopäätöksestä sekä siitä, että vero tai maksu on pantu maksettavaksi laittomalla perusteella, on erikseen järjestetty. Tämän lain säännösten estämättä noudatettakoon myös, mitä kunnallislaissa tai muussa laissa taikka asetuksessa on säädetty valituksen tekemisestä kunnallisen viranomaisen päätöksestä, sekä kreikkalaiskatolisesta kirkkokunnasta annetuissa säännöksissä valituksen tekemisestä sanotun kirkkokunnan viranomaisen päätöksestä. Samoin jää voimaan, mitä kirkkolaissa on valituksesta säädetty.

Sen estämättä, mitä 2 momentissa säädetään, sovelletaan siinä tarkoitettuihin muihin paitsi hallintoviranomaisen ulosottopäätöksestä ja kirkkolain mukaan tehtyihin valituksiin, mitä 11, 11 a, 13 ja 13 a §:ssä säädetään. (2.8.1994/691)

2 §

Hallintoviranomaisia, joita tässä laissa tarkoitetaan, ovat

valtioneuvosto ja sen ministeriöt;

ylemmät hallintoviranomaiset, joita ovat keskusvirastot, lääninhallitukset, tuomiokapitulit ja muut välittömästi valtioneuvoston alaiset viranomaiset; sekä

alemmat hallintoviranomaiset eli ne viranomaiset, jotka ovat ylempien hallintoviranomaisten alaisia.

Hallintoviranomaiseksi, jota 1 momentissa tarkoitetaan, luetaan myös viranomainen, jok...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.