Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus kirkon keskusrahastosta annetun lain täytäntöönpanosta 21.12.1944/982

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 16.12.2004/1183

Opetusministerin esittelystä säädetään kirkon keskusrahastosta 5 päivänä joulukuuta 1941 annetun lain 17 §:n nojalla:

1 LUKU

Maksut keskusrahastolle

1 § (8.12.1949/747)

1 § on kumottu A:lla 8.12.1949/747.

2 § (12.9.1975/722)

Seurakunnan on suoritettava keskusrahastolle kirkkolain (1054/1993) 22 luvun 8 §:ssä tarkoitettu perusmaksu ja lisämaksu kultakin vuodelta seuraavan kalenterivuoden aikana kuutena samansuuruisena eränä joka toinen kuukausi helmikuusta alkaen. Eläkemaksu on suoritettava kuukausittain, jollei Kirkkohallitus ole määrännyt maksua suoritettavaksi joka toinen kuukausi. Työkyvyttömyyseläkkeen omavastuuosuus maksetaan työkyvyttömyyseläkkeen alkaessa. (16.12.2004/1183)

Kirkkohallituksen antamien ohjeiden mukaan laadittu ilmoitus niistä seikoista, joiden nojalla maksujen suuruus määräytyy, on toimitettava kirkkohallitukselle kultakin vuodelta seuraavan vuoden toukokuun 1 päivään mennessä.

3 §

Kirkkohallituksen on tarkastettava, ovatko seurakunnat oikein täyttäneet maksuvelvollisuutensa. Tässä tarkoituksessa on kirkkohallituksella oikeus tuomiokapituleilta ja muilta viranomaisilta saada tarpeellisia selvityksiä seurakuntien taloudellisista asioista.

Lääninhallitus velvoittakoon kirkkohallituksen vaatimuksesta seurakunnan, joka ei ole suorittanut keskusrahastolle lain mukaan tulevia maksuja, täyttämään velvollisuutensa.

Milloin lainvoimaisella päätöksellä on poistettu kirkollisveroa tai yhteisöveroa, joiden nojalla seurakunta on suorittanut kirkkolain 22 luvun 8 §:n 1 tai 3 k...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.