Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston päätös leimaverolain soveltamisesta (kumottu) 6.8.1943/663

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 16.12.1993/1166

Tämä päätös on kumottu VNa:lla 27.12.2001/1460.

Valtioneuvosto on tänä päivänä annetun leimaverolain 102 §:n nojalla antanut seuraavat tarkemmat määräykset sanotun lain soveltamisesta:

1 LUKU

Yleisiä säännöksiä

1 § (16.12.1993/1166)

Kun viranomaisten toimituskirjoista, yksityisten välikirjoista ja muista asiakirjoista, paitsi arvopaperien myynnistä ja vaihdoista laadituista laskelmista, suoritetaan leimaveroa, on leimaverolain 69 §:n 1 momentissa tarkoitettu maksukuitti tai leimapainanne kiinnitettävä tai leimattava toimituskirjan ensimmäiselle sivulle tai, jos ensimmäisellä sivulla ei ole tilaa, takasivulle.

2 §

Jos viranomainen, jolle annetaan asiakirja, josta on suoritettava leimaveroa, tätä tarkastaessaan havaitsee, että siitä ei ole suoritettu leimaveroa säädettyä määrää, asiakirjan antajaa on kehotettava suorittamaan puuttuva määrä uhalla, että asiakirjaa ei muutoin oteta vastaan. (16.12.1993/1166)

Sellaisesta viranomaisen määräyksestä saa valittaa siinä järjestyksessä, kuin leimaverolaissa säädetään.

3 § (16.12.1993/1166)

Jos oikeus tai viranomainen on vastaanottanut asiakirjan taikka toimituskirja on sieltä annettu, sitä ei saa jättää huomioon ottamatta, vaikka myöhemmin huomataan, että siitä on suoritettu leimaveroa puutteellisesti tai väärin, vaan asianomainen virkamies vastaa, että leimaveron suorittamisvelvollisuus täytetään.

2 LUKU

Eräät leimaverolain 10 §:ssä mainitut toimituskirjat

4 § (23.1.1992/42)

Avoimesta kirjeestä tai muusta asiakirjasta, jolla annetaan arvonimi todellisen viran sitä seuraamatta, o...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.