Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtiovarainministeriön asetus veronkannosta 11.10.2019/1010

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Valtiovarainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään veronkantolain (11/2018), varainsiirtoverolain (931/1996) 33 §:n 3 momentin ja oma-aloitteisten verojen verotusmenettelystä annetun lain (768/2016) 34§:n 2 momentin nojalla, sellaisena kuin niistä on varainsiirtoverolain 33 §:n 3 momentti laissa 18/2018:

1 §

Verojen kantoerät

Verot kannetaan yhdessä tai useammassa erässä. Useammassa erässä kannettavat verot kannetaan saman suuruisina erinä, jos 2 §:ssä tarkoitetusta veron alentamisesta ei muuta johdu. Veron eriin jakamisesta johtuva jakojäännös sisällytetään veron ensimmäiseen erään.

Verotusmenettelystä annetun lain (1558/1995) mukainen yhteisön ja yhteisetuuden jäännösvero kannetaan yhdessä erässä.

Kiinteistövero ja muiden kuin yhteisöjen ja yhteisetuuksien jäännösvero kannetaan kahdessa erässä, jos veron määrä on 170 euroa tai enemmän. Perintövero ja lahjavero kannetaan kahdessa erässä, jos veron määrä on 500 euroa tai enemmän.

2 §

Muutetun veron kantoerien määräytyminen

Jos vero määrätään muutoksenhaun, verotuksen oikaisun tai päätöksen oikaisun johdosta tai verotukseen tehdään muu vastaava muutos, määrättävä vero on suoritettava yhdessä erässä.

Kun kahdessa erässä kannettavaa veroa on Verohallinnon, verotuksen oikaisulautakunnan tai muutoksenhakuviranomaisen päätöksellä alennettu, veron määrän alennus kohdistetaan ensisijaisesti toiseen kantoerään.

Jos verotus on toimitettu muun lain kuin verotusmenettelystä annetun lain mukaan, verotuksen muutoksesta johtuva veron määrän alennus kohdistetaan molempiin kantoeriin, jos päätös veron ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.