Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston asetus Saimaan kanavan käytöstä perittävistä lupamaksuista 22.3.2012/144

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään Saimaan kanavan Venäjälle kuuluvan osan ja siihen liittyvän alueen vuokraamisesta Suomen tasavallalle sekä Saimaan kanavan kautta tapahtuvasta alusliikenteestä Venäjän kanssa tehdyn sopimuksen lainsäädännön alaan kuuluvien määräysten voimaansaattamisesta ja sopimuksen soveltamisesta 4 päivänä helmikuuta 2011 annetun lain (104/2011) 7 §:n nojalla:

1 §

Saimaan kanavan lupamaksu

Saimaan kanavalla peritään kanavan käytöstä lupamaksuja, joiden suuruus määrätään aluksen, lautan tai laitteen koon ja lajin perusteella.

Kanavassa kulkeva alus, lautta tai laite, joka ylittää Suomen tasavallan ja Venäjän federaation välisen valtakunnanrajan, on velvollinen suorittamaan lupamaksun sekä meno- että paluumatkastaan riippumatta siitä, kulkeeko se koko kanavan vai ainoastaan sen osan kautta.

Lupamaksua ei peritä:

a) huvialuksilta;

b) Suomen valtion viranomaisten tai kanavan kunnossapitotöitä suorittavilta aluksilta edellyttäen, että ne eivät suorita kaupallista tavarankuljetusta;

c) aluksen lastina kuljetettavalta alukselta eikä aluksen varusteisiin kuuluvalta veneeltä;

d) hinaajalta, joka liikennöi kanavassa suorittaen puutavaralauttojen hinausta hinausmatkojen sekä muiden uittotoiminnan kannalta välttämättömien matkojen osalta; eikä

e) sellaisilta Venäjän lipun alla purjehtivilta aluksilta, jotka käyttävät ainoastaan Saimaan kanavan Venäjälle kuuluvaa osaa.

2 §

Lupamaksun suuruus

Lupamaksun suuruus on:

1) moottorialuksilla, joiden jääluokka on I A tai 1 B, 0,29 euroa nettovetoisuutta...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.