Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Työ- ja elinkeinoministeriön asetus julkisesti tuetuista vienti- ja alusluotoista sekä korontasauksesta 29.12.2011/1547

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Työ- ja elinkeinoministeriön päätöksen mukaisesti säädetään julkisesti tuetuista vienti- ja alusluotoista sekä korontasauksesta annetun lain (1543/2011) 19 §:n nojalla:

Soveltamisala

Sen lisäksi, mitä julkisesti tuetuista vienti- ja alusluotoista sekä korontasauksesta annetussa laissa säädetään, vienti- ja alusluottojen myöntämisessä sekä korontasaustoiminnassa noudatetaan tämän asetuksen säännöksiä.

2 §

Suomalainen intressi

Vienti- ja alusluoton sekä korontasauksen myöntämisen edellytyksenä on, että vientihankkeeseen tai kotimaiseen alustoimitukseen liittyy suomalainen intressi.

Suomalaisen intressin voidaan katsoa olevan olemassa muun muassa seuraavissa tapauksissa:

1) vientitoimituksen tai kotimaisen alustoimituksen kotimaisuusaste on merkittävä. Kotimaisuusasteen laskemisen perustana on korontasausluoton sekä vienti- ja alusluoton määrä. Kotimaisuusaste on merkittävä, kun Suomessa tapahtuvan valmistuksen ja toimitukseen liittyvän muun suorituksen arvo on vähintään yksikolmasosa luoton määrästä; tai

2) viejä tai aluksen toimittaja on Suomessa rekisteröity yhteisö tai hankkeen kokonaistoimituksista merkittävä osa on valmistettu Suomessa taikka hanke perustuu suomalaiseen suunnitteluun tai osaamiseen ja vientitoimitus tai kotimainen alustoimitus hyödyttää muutoin merkittävällä tavalla taloudellista kehitystä Suomessa.

3 §

Luottomuotoisen vienninrahoituksen valuutta

Vienti- ja alusluotoissa käytettävä valuutta on euro tai Yhdysvaltain dollari.

4 §

Korontasauksen valuutta

Korontasauks...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.