Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston asetus lelujen turvallisuudesta 8.12.2011/1218

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty työ- ja elinkeinoministeriön esittelystä, säädetään lelujen turvallisuudesta annetun lain (1154/2011) 61 §:n nojalla:

1 luku

Yleiset säännökset

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään lelujen turvallisuudesta annetun lain (1154/2011) soveltamisalaan kuuluvien lelujen mekaanisia ja fysikaalisia ominaisuuksia, syttyvyyttä, kemiallisia ominaisuuksia ja sähköominaisuuksia koskevista turvallisuusvaatimuksista sekä eräiden lelutyyppien varoitusmerkinnöistä.

2 luku

Lelun mekaaniset ja fysikaaliset ominaisuudet

2 §

Lelun vakaus, muoto ja suunnittelu

Lelun ja sen kiinnitysalustan on oltava mekaanisesti riittävän lujia ja niin vakaita, että ne kestävät käytön aikaisen rasituksen särkymättä ja vääntymättä niin, että siitä voi aiheutua ruumiillisen vamman vaara.

3 §

Kuristumis- ja tukehtumisvaaran estäminen

Alle 36 kuukauden ikäisten lasten käyttöön selvästi tarkoitetun lelun, sen rakenneosien ja irtoavien osien on oltava kooltaan sellaisia, että lapsi ei voi niellä niitä eikä vetää niitä henkeensä. Edellä säädetty koskee myös muuta lelua, joka on tarkoitettu suuhun pantavaksi, sekä sen rakenneosia ja siitä irtoavia osia.

Elintarvikkeeseen sisältyvän tai elintarvikkeeseen sekoitetun lelun on oltava omassa pakkauksessaan. Tämän pakkauksen on oltava sellainen, ettei lapsi voi niellä sitä eikä vetää sitä henkeensä.

4 §

Elintarvikkeeseen kiinnitetty lelu

Lelua, joka on elintarvikkeessa sen nauttimishetkellä tiiviisti kiinni niin, että elintarvike on nautittava, jotta leluun päästään käsiksi, ei saa valmist...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.