Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Oikeusministeriön asetus Rikosseuraamuslaitoksen virkamiesten virkapuvusta sekä suoja- ja erityisvaatetuksesta 27.5.2010/577

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Oikeusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään Rikosseuraamuslaitoksesta 27 päivänä marraskuuta 2009 annetun lain (953/2009) 11 §:n 2 momentin nojalla:

1 luku

Yleiset säännökset

1 §

Rikosseuraamuslaitoksen vankilassa työskentelevät virkamiehet ovat virantoimituksessa ollessaan velvollisia käyttämään virkapukua. Vankilan johtaja voi virkatehtävien luonteeseen liittyvistä syistä määrätä tai sallia virkamiehen esiintyvän muussa asussa kuin virkapuvussa tai suojavaatetuksessa. Suojavaatetuksen tulee olla laitoksittain yhdenmukainen.

2 §

Vankilassa esimiestehtävissä toimivien Rikosseuraamuslaitoksen virkamiesten on huolehdittava siitä, että heidän alaisensa virkamiehet käyttävät virantoimituksessa tämän asetuksen mukaista, asianmukaisessa kunnossa olevaa virkapukua tai vankilan johtajan 1 §:n nojalla antaman määräyksen taikka luvan mukaista asiallista muuta vaatetusta tai suojavaatteita.

3 §

Virkapukuun kuuluvien asusteiden sekä niissä käytettävien tunnusten ja merkkien tulee olla tässä asetuksessa olevan malliston mukaisia. Asusteiden tulee olla valmistettu Rikosseuraamuslaitoksen keskushallintoyksikön hyväksymistä kangaslaaduista, materiaaleista, väreistä ja tarvikkeista.

2 luku

Virka-asusteet

4 §

Rikosseuraamuslaitoksen virkamiesten virkapukuun kuuluvat seuraavat vaatekappaleet:

1) virkatakki naisille ja miehille;

2) talvi- ja kesävirkahousut naisille ja miehille;

3) virkahame naisille;

4) virkaliivi naisille ja miehille;

5) pitkä virkaliivi naisille;

6) päällystakki naisille ja ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.