Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston asetus merilain 10 a luvun 8 §:n soveltamisesta 12.2.2009/72

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty liikenne- ja viestintäministeriön esittelystä säädetään merilain (674/1994) 10 a luvun 8 §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 686/2008:

1 §

Merilain (674/1994) 10 a luvun 8 §:ssä tarkoitetun todistuksen vakuutuksen tai vakuuden voimassaolosta suomalaiselle alukselle antaa Merenkulkulaitos.

Todistusta haetaan Merenkulkulaitokselta sen vahvistamalla lomakkeella.

Hakemukseen on liitettävä Merenkulkulaitokselle osoitettu vakuutuksen tai muun vakuuden antajan todistus vakuutuksen tai vakuuden voimassaolosta. Merenkulkulaitos vastaanottaa tämän asiakirjan myös sähköisesti.

2 §

Todistus laaditaan tämän asetuksen liitteenä olevan kaavan mukaiselle lomakkeelle suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Merenkulkulaitos lähettää annetun todistuksen aluksen omistajalle tai hänen asiamiehelleen.

3 §

Merenkulkulaitos voi hakemuksesta antaa merilain 10 a luvun 8 §:n 1 momentin mukaisen todistuksen vakuutuksen tai vakuuden voimassaolosta ulkomaiselle alukselle, jota ei ole rekisteröity aluksen polttoaineen aiheuttamasta pilaantumisvahingosta johtuvasta siviilioikeudellisesta vastuusta tehtyyn yleissopimukseen (SopS 4/2009) liittyneessä valtiossa ja joka ei ole vieraan valtion omistama.

4 §

Edellä 3 §:ssä tarkoitettua todistusta on haettava Merenkulkulaitokselta viimeistään 30 päivää ennen kuin aluksen odotetaan saapuvan suomalaiseen satamaan tai muuhun Suomen vesialueella sijaitsevaan maihintulopaikkaan.

Hakemus on laadittava suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi ja siinä on mainittava:

1) aluksen nimi, numero- ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.