Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Työ- ja elinkeinoministeriön asetus työvoimapoliittisen lausunnon antamisesta ja lausuntoon merkittävistä tiedoista 30.12.2008/1113

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Työ- ja elinkeinoministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 30 päivänä joulukuuta 2002 annetun työttömyysturvalain (1290/2002) 11 luvun 4 §:n 5 momentin, sellaisena kuin se on laissa 1053/2008, nojalla:

1 §

Määräaika työvoimapoliittisen lausunnon antamiselle

Työ- ja elinkeinotoimiston tulee antaa työvoimapoliittinen lausunto ilman aiheetonta viivytystä, kuitenkin 30 päivän kuluessa siitä, kun hakija on toimittanut lausunnon antamiseksi tarpeellisen selvityksen tai kun määräaika selvityksen antamiseen on päättynyt.

2 §

Työvoimapoliittisen lausunnon antaminen

Työvoimapoliittinen lausunto annetaan Kansaneläkelaitokselle tai työttömyyskassalle elektronisena linjasiirtona tai tarvittaessa kirjallisesti.

3 §

Ammattitaitosuojan poistaminen

Jos työ- ja elinkeinotoimisto antaa kielteisen työvoimapoliittisen lausunnon työttömyysturvalain (1290/2002) 2 luvun 13 §:n 3 momentissa tarkoitetussa tilanteessa, lausunnosta on käytävä ilmi, että hakijalle on selvitetty, ettei hänelle ole kolmen ensimmäisen työttömyyskuukauden aikana osoitettavissa hänen ammattitaitonsa huomioon ottaen sopivaa työtä hänen työssäkäyntialueellaan.

4 §

Alueellinen liikkuvuus

Jos työ- ja elinkeinotoimisto antaa hakijalle kielteisen työvoimapoliittisen lausunnon työttömyysturvalain 2 luvun 14 §:n 1 momentissa tarkoitetussa tilanteessa, lausunnosta on käytävä ilmi, miten on selvitetty, ettei työpaikkaan ilmeisesti ole saatavissa sopivaa työvoimaa työssäkäyntialueelta.

5 §

Tieto palkkatuella järjestetystä työstä

Palkkatuella...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.