Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston asetus julkishallinnon ja -talouden tilintarkastajista 30.12.2008/1083

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiovarainministeriön esittelystä, säädetään julkishallinnon ja -talouden tilintarkastajista 1 päivänä huhtikuuta 1999 annetun lain (467/1999) 7 §:n 2 momentin ja 25 §:n nojalla, sellaisena kuin niistä on 7 §:n 2 momentti laissa 1033/2008:

1 §

Julkishallinnon ja -talouden tilintarkastuslautakunnan palkkiot

Julkishallinnon ja -talouden tilintarkastuslautakunnan (JHTT-lautakunta), jäljempänä lautakunta, jäsenten, asiantuntijoiden ja henkilöstön palkkiot vahvistaa valtiovarainministeriö.

2 §

Menettely lautakunnassa

Lautakunta on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään puolet muista jäsenistä ovat saapuvilla.

Jos asiaa päätettäessä ilmenee eriäviä mielipiteitä, asia päätetään yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan asian ratkaisee se mielipide, jota puheenjohtaja on kannattanut. Kurinpitoasioissa äänten mennessä tasan lautakunnan päätökseksi tulee kuitenkin asianosaisen kannalta lievempi ratkaisu.

3 §

Tilintarkastajan vakuutus

Ennen tilintarkastajaksi hyväksymistä hakijan on annettava lautakunnalle kirjallisena seuraava vakuutus:

"Minä N. N. lupaan kunniani ja omantuntoni kautta rehellisesti, puolueettomasti ja tunnollisesti suorittaa kaikki ne tehtävät, joita minulla julkishallinnon ja -talouden tilintarkastajana on. Samoin lupaan, että en ilmaise sivullisille sellaista asiaa, jonka olen toimessani saanut tietooni ja joka on pidettävä salassa."

4 §

Valvonta

JHTT-tilintarkastajan on joka kolmas vuosi annettava lautakunnalle ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.