Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Maa- ja metsätalousministeriön asetus naudanlihan merkitsemisestä 19.6.2008/434

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan täytäntöönpanosta 8 päivänä joulukuuta 1994 annetun lain (1100/1994) 11 §:n 2 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 273/2003:

1 §

Soveltamisala

Tätä asetusta sovelletaan seuraavien asetusten mukaisten naudanlihan merkintäjärjestelmien täytäntöönpanoon:

1) nautaeläinten tunnistus- ja rekisteröintijärjestelmän käyttöönottamisesta sekä naudanlihan ja naudanlihatuotteiden pakollisesta merkitsemisestä ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 820/97 kumoamisesta annettu Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 1760/2000; ja

2) Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1760/2000 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä naudanlihan ja naudanlihatuotteiden merkinnän osalta annettu komission asetus (EY) N:o 1825/2000.

2 §

Valvontaviranomaiset

Elintarviketurvallisuusvirasto, jäljempänä Evira, ohjaa valtakunnallisesti naudanlihan merkitsemistä. Evira toimii tämän asetuksen soveltamisalaan kuuluvissa yhteisön asetuksissa tarkoitettuna toimivaltaisena viranomaisena.

Lääninhallitus ohjaa ja valvoo naudanlihan merkitsemisen valvontaa alueellaan. Kunnan elintarvikevalvontaviranomainen valvoo merkitsemistä elintarvikelain (23/2006) 32 ja 33 §:n mukaisesti alueellaan. Teurastamoja ja niiden yhteydessä olevia laitoksia valvoo kuitenkin Evira. Ensisaapumispaikan vastaanotetun naudanlihan merkintöjen valvonnasta säädetään elintarvikelain 42 §:ssä.

3 §

Pakollinen naudanlihan merkintäjärjestelmä

Pakoll...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.