Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Opetusministeriön asetus opiskelijaksi ottamisen perusteista lukiokoulutuksessa 19.9.2006/856

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Opetusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 21 päivänä elokuuta 1998 annetun lukiolain (629/1998) 20 §:n 2 momentin nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tätä asetusta sovelletaan otettaessa opiskelijoita lukiokoulutukseen.

2 §

Opiskelijaksi ottamisen perusteet nuorille tarkoitetussa koulutuksessa

Jos nuorille tarkoitettuun lukiokoulutukseen hakeutuvia on enemmän kuin täytettäviä opiskelupaikkoja, opiskelijat otetaan lukioon perusopetuksen päättötodistuksen äidinkielen ja kirjallisuuden, toisen kotimaisen kielen, vieraitten kielten, uskonnon tai elämänkatsomustiedon, historian, yhteiskuntaopin, matematiikan, fysiikan, kemian, biologian, terveystiedon ja maantiedon arvosanojen aritmeettisen keskiarvon osoittamassa järjestyksessä. Korotetut arvosanat otetaan huomioon jos siitä on erillinen koulun antama todistus. Keskiarvo lasketaan sadasosan tarkkuudella. Mikäli useammalla hakijalla on sama keskiarvo, otetaan tällöin valinnassa huomioon hakijoiden esittämät hakutoiveet ja sen jälkeen hakijoiden kaikkien aineiden aritmeettinen keskiarvo. Opiskelijat otetaan erikseen suomenkieliseen ja ruotsinkieliseen koulutukseen.

Jos samalla koulutuksen järjestäjällä on useita oppilaitoksia, sovelletaan 1 momentissa mainittuja perusteita erikseen kunkin oppilaitoksen osalta. Mikäli opiskelija ei tule valituksi haluamaansa lukioon, koulutuksen järjestäjä voi tarjota hänelle aloituspaikkaa muusta lukiostaan tai jonkin toisen koulutuksen järjestäjän lukiosta, jos koulutuksen järjestäjät ovat asiasta sopineet.

Koulutuksen järjestäjä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.