Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Maa- ja metsätalousministeriön asetus luonnonmukaisesti tuotettujen maataloustuotteiden, elintarvikkeiden ja alkoholijuomien valvonnan järjestämisestä 20.5.2005/336

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan täytäntöönpanosta 8 päivänä joulukuuta 1994 annetun lain (1100/1994) 2, 3 ja 11 §:n nojalla sellaisina kuin ne ovat, 2 § osaksi laissa 273/2003 ja 3 ja 11 § mainitussa laissa 273/2003:

1 luku

Yleistä

1 §

Soveltamisala

Tämä asetus koskee maataloustuotteiden luonnonmukaisesta tuotantotavasta ja siihen viittaavista merkinnöistä maataloustuotteissa ja elintarvikkeissa annetussa neuvoston asetuksessa (ETY) N:o 2092/91, jäljempänä neuvoston asetus, ja sitä täydentävässä Euroopan yhteisön (EY) lainsäädännössä edellytetyn valvonnan järjestämistä. Eläintuotannon osalta tätä asetusta sovelletaan ainoastaan niihin eläinlajeihin, joille on vahvistettu yksityiskohtaiset tuotantosäännöt neuvoston asetuksen liitteessä I tai kansallisessa lainsäädännössä.

Tätä ja neuvoston asetusta ei sovelleta toimijoihin, jotka harjoittavat ainoastaan vähittäiskauppaa ja jotka pitävät kaupan luonnonmukaisesti tuotettuja maataloustuotteita, elintarvikkeita, rehuja, alkoholijuomia sekä kylvösiemeniä ja taimiaineistoa suoraan loppukuluttajalle tai loppukäyttäjälle edellyttäen, että he eivät tuota, valmista, valmistuta tai varastoi niitä muualla kuin myyntipisteen yhteydessä taikka tuo niitä kolmannesta maasta.

2 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

1) luonnonmukaisesti tuotetuilla maataloustuotteilla ja elintarvikkeilla maataloustuotteita ja elintarvikkeita, ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.