Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus elintarvikkeissa ja alkoholijuomissa käytettävistä makeutusaineista 18.2.2005/117

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Kauppa- ja teollisuusministeriö on 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetun elintarvikelain (361/95) 48 §:n nojalla päättänyt:

1 §

Asetuksen tarkoitus

Tällä asetuksella pannaan täytäntöön Euroopan parlamentin ja neuvoston 30 päivänä kesäkuuta 1994 antama direktiivi elintarvikkeissa käytettäväksi tarkoitetuista makeutusaineista (94/35/EY) muutoksineen.

2 §

Soveltamisala

Tätä asetusta sovelletaan elintarvikelisäaineisiin kuuluviin makeutusaineisiin, joita käytetään elintarvikkeen makeuttamiseen tai pöytäkäyttöön tarkoitetun makeuttavan valmisteen ainesosana. Tätä asetusta sovelletaan myös erityisruokavaliovalmisteista annetussa kauppa- ja teollisuusministeriön asetuksessa (662/2000) tarkoitettuihin valmisteisiin.

Liitteessä lueteltuja lisäaineita voidaan käyttää muuhun tarkoitukseen kuin makeuttamiseen, jos muualla lainsäädännössä näin säädetään. Elintarvikkeiden koostumuksen ja merkintöjen osalta on lisäksi noudatettava, mitä muualla lainsäädännössä säädetään.

3 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

1) makeutusaineella ainetta, joka antaa makeata makua elintarvikkeeseen, mutta joka ei ole mono- tai disakkaridi;

2) pöytämakeuttajalla pöytäkäyttöön tarkoitettua makeuttavaa valmistetta, joka makeutusaineiden lisäksi voi sisältää muitakin ainesosia;

3) lisättyä sokeria sisältämättömällä elintarvikkeella sellaista elintarviketta, johon ei ole lisätty mono- tai disakkarideja eikä muutakaan makeuttavaa ainesosaa; sekä

4) vähäenergiaisella elintarvikkeella sellaista elintarviketta...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.