Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Tasavallan presidentin asetus rajavartiolaitoksen tehtävistä Ahvenanmaan maakunnassa 19.5.2004/420

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tasavallan presidentin päätöksen mukaisesti, joka on tehty oikeusministerin esittelystä, säädetään 16 päivänä elokuuta 1991 annetun Ahvenanmaan itsehallintolain (1144/1991) 32 §:n nojalla, sellaisena kuin se on osaksi laissa 1556/1994, ja Ahvenanmaan maakuntahallituksen suostumuksella:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään rajavartiolaitoksen tehtävistä ja toimivaltuuksista Ahvenanmaan maakunnan alueella sekä maakunnan viranomaisten rajavartiolaitokselle antamasta virka-avusta ottaen huomioon mitä Ahvenanmaan itsehallintolaissa (1144/1991) ja rajavartiolaitoksesta annetussa laissa (320/1999)säädetään.

2 §

Rajavartiolaitoksen tehtävien yleinen rajaus

Rajavartiolaitos voi suorittaa valtakunnallisten tehtäviensä ohella Ahvenanmaan maakunnan alueella vain sellaisia maakunnan lainsäädäntövaltaan kuuluvia tehtäviä, jotka muutoinkin valtakunnan lainsäädännön mukaisesti kuuluvat rajavartiolaitoksen tehtäviin.

3 §

Valvontatehtävät

Rajavartiolaitos voi, sen mukaan kuin asiasta maakunnan viranomaisten ja rajavartiolaitoksen kesken tarkemmin sovitaan, suorittaa Ahvenanmaan maakunnan alueella tie- ja vesiliikenteen sekä kalastuksen, metsästyksen, aluksista aiheutuvan vesien pilaantumisen ja merensuojelun valvontaa.

4 §

Poliisitehtävät

Rajavartiolaitos voi poliisin pyynnöstä yksittäistapauksissa suorittaa sellaisia Ahvenanmaan maakunnan poliisilaissa (Ålands författningssamling 49/2000) tarkoitettuja yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseen kuuluvia kiireellisiä p...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.