Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston asetus Valtion ydinjätehuoltorahastosta 26.2.2004/161

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 28.8.2014/704

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty kauppa- ja teollisuusministeriön esittelystä, säädetään 11 päivänä joulukuuta 1987 annetun ydinenergialain (990/1987) 38 §:n 3 momentin ja 82 §:n nojalla, sellaisena kuin niistä on 38 §:n 3 momentti laissa 1131/2003:

Valtion ydinjätehuoltorahaston varat

1 §

Ydinenergialaissa (990/1987) tarkoitettuun Valtion ydinjätehuoltorahastoon kuuluvat ne varat, jotka jätehuoltovelvolliset suorittavat rahastolle ydinjätehuoltomaksuina sekä varat, jotka kertyvät rahaston näihin varoihin liittyvästä toiminnasta (Varautumisrahasto).

Valtion ydinjätehuoltorahastoon kuuluvat lisäksi erillisvarallisuuksina ne varat, jotka vuosittain kerätään rahastolle ydinenergialain 53 a ja 53 b §:ssä tarkoitettuina maksuina, sekä varat, jotka kertyvät rahaston näihin varoihin liittyvästä toiminnasta (Ydinturvallisuustutkimusrahasto ja Ydinjätetutkimusrahasto).

2 §

Edellä 1 §:n 1 momentissa tarkoitetut varat jakautuvat jätehuoltovelvollisittain ydinenergialain 7 luvussa tarkoitetulla tavalla rahasto-osuuksiin ja kateosuuksiin.

Kustakin osuudesta on pidettävä kirjaa niin, että siitä ilmenee kunkin jätehuoltovelvollisen rahasto-osuuden tai kateosuuden määrä.

Valtion ydinjätehuoltorahaston hallinto

3 § (28.8.2014/704)

Valtion ydinjätehuoltorahaston hallintoa hoitavat johtokunta ja toimitusjohtaja. Toimitusjohtajalla voi olla sijainen.

Rahaston johtokunnassa on puheenjohtaja ja kolme muuta jäsentä, jotka valtioneuvosto kutsuu kolmeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Viimeksi mainituis...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.