Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus sähköisen lääkemääräyksen kokeilusta 20.8.2003/771

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 10 päivänä huhtikuuta 1987 annetun lääkelain (395/1987) 57 a §:n 2 momentin ja terveydenhuollon ammattihenkilöistä 28 päivänä kesäkuuta 1994 annetun lain (559/1994) 22 §:n 3 momentin nojalla, sellaisena kuin niistä on 57 a §:n 2 momentti laissa 700/2002:

1 §

Asetuksen soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään sähköisen lääkemääräyksen kokeilusta sekä kokeilussa toteutettavasta sähköisen lääkemääräyksen välittämisestä, toimittamisesta ja teknisestä sisällöstä.

Sähköistä lääkemääräystä saa käyttää vain kokeilussa mukana olevissa terveydenhuollon toimintayksiköissä ja apteekeissa. Lisäksi Kansaneläkelaitos voi käyttää reseptitietokantaa ja siinä olevia tietoja sähköisen lääkemääräyksen perusteella suoritettavien sairausvakuutuskorvausten toimeenpanoon liittyvien tehtävien hoitamiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö nimeää kokeilussa mukana olevat terveydenhuollon toimintayksiköt ja apteekit.

2 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

1) sähköisellä lääkemääräyksellä lääkkeen määräämiseen oikeutetun henkilön tietojenkäsittelylaitteella laatimaa lääkemääräystä, joka siirretään tietoverkkoja käyttäen reseptitietokantaan;

2) reseptitietokannalla lääkkeen määrääjien lähettämistä sähköisistä lääkemääräyksistä ja apteekkien toimitustiedoista koottua tietokantaa, jota Kansaneläkelaitos ylläpitää kokeiluun osallistuvien terveydenhuollon toimintayksiköiden ja apteekkien lukuun; ja

3) sähköisellä allekirjoituksella sähköisestä allekirjoituksesta ann...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.