Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus ravintolisistä 18.6.2003/571

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätöksen mukaisesti 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetun elintarvikelain (361/1995) 48 §:n nojalla säädetään:

1 luku

Yleisiä säännöksiä

1 §

Asetuksen tarkoitus

Tällä asetuksella pannaan täytäntöön 10 päivänä kesäkuuta 2002 ravintolisiä koskevan jäsenvaltioiden lainsäädännön lähentämisestä annettu Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2002/46/EY.

2 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan

1) ravintolisällä puristeena, kapselina, pastillina, tablettina, pillerinä, jauheena, tiivisteenä, uutteena, nesteenä tai muussa vastaavassa annosmuodossa myytävää valmiiksi pakattua valmistetta, jota pidetään kaupan elintarvikkeena, jota nautitaan pieninä mitta-annoksina ja josta saatavalla energiamäärällä ei ole merkitystä ruokavalion kannalta. Ravintolisän tarkoitus on sille ominaisten ravintoaineiden tai muiden aineiden vuoksi täydentää ruokavaliota tai muulla tavalla vaikuttaa ihmisen ravitsemuksellisiin tai fysiologisiin toimintoihin.

Ravintolisällä ei tarkoiteta valmistetta, joka lääkelain (395/1987) nojalla luokitellaan lääkkeeksi.

2) ravintolisälle ominaisella aineella ravintoainetta, kuten vitamiinit ja kivennäisaineet, tai muuta ainetta, jolla on ravitsemuksellinen tai fysiologinen vaikutus.

2 luku

Ravintolisissä sallitut vitamiinit ja kivennäisaineet

3 §

Ravintolisän sisältämät vitamiinit ja kivennäisaineet

Ravintolisä voi sisältää:

1) Sellaisia vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka on lueteltu liitteessä 1 ja jotka ovat liitteessä 2 luetelluissa muodoissa

2) Sellaisia vitamiineja ja kivennäisaineita...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.