Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus ajoneuvon renkaiden nastoista 20.5.2003/408

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Liikenne- ja viestintäministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 11 päivänä joulukuuta 2002 annetun ajoneuvolain (1090/2002) 99 §:n 2 momentin nojalla:

1 §

Soveltamisala

1. Tämä asetus koskee nastarenkaan nastojen lukumäärää ja asennusta sekä nastojen massaa. Lisäksi asetus koskee nastarenkaan nastan pistovoiman mittausta kansallista tyyppihyväksyntää, jäljempänä tyyppihyväksyntä, varten sekä nastan tyyppihyväksyntämenettelyä.

2. Asetusta sovelletaan M-, N- ja L-luokan ajoneuvojen ja niiden perävaunujen renkaiden nastoihin ja nastarenkaisiin. L-luokan ajoneuvon ja sen perävaunun renkaiden nastoihin ja nastarenkaisiin sovelletaan, mitä henkilöautonrenkaista säädetään.

2 §

Nastojen lukumäärä ja asennus

1. Nastarenkaassa, jonka vanteen halkaisija on enintään 13", saa olla enintään 90 nastaa, ja renkaassa, jonka vanteen halkaisija on enintään 15", enintään 110 nastaa. Suuremmalle vanteelle asennettavassa henkilöautonrenkaassa saa olla enintään 130 nastaa ja muussa renkaassa enintään 150 nastaa.

2. Nastat on kiinnitettävä renkaaseen siten, että kulutuspinnan keskelle jää vähintään kolmasosa pinnan leveydestä nastattomaksi. Mopon, moottoripyörän ja kolmipyörän sekä niiden perävaunujen renkaassa saa nastoja kuitenkin olla renkaan kulutuspinnan keskimmäisen kolmanneksen alueella.

3. Nastojen kärkien ulkonemien keskiarvo saa uudessa nastarenkaassa tai kiinnitettäessä käytettyyn renkaaseen uusia nastoja olla kevyessä kuorma-autonrenkaassa ja henkilöautonrenkaassa enintään 1,2 mm ja kuorma-autonrenkaassa enintään 1,5 mm.

3 §

Nastan tyyppihyväksyntä

1....

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.