Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakoulujen opetuksesta perittävien maksujen perusteista 15.5.2003/354

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu A:lla 22.12.2009/1230.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty opetusministeriön esittelystä, säädetään 9 päivänä toukokuuta 2003 annetun ammattikorkeakoululain (351/2003) 26 §:n 2 momentin nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään maksuista, joita ammattikorkeakoulut voivat periä opetuksesta ammattikorkeakoululain (351/2003) nojalla.

2 §

Opetuksesta perittävät maksut

Ammattikorkeakoulututkintoon johtava opetus ja sen edellyttämät tai siihen liittyvät tehtävät, kuten valintakokeet, kuulustelut, arvioinnit, opinnäytetöiden ohjaus ja tarkastus, opinto-ohjaus, todistukset opintosuorituksista ja tutkintotodistukset, ovat maksuttomia.

Ammattikorkeakoululain 17 §:ssä tarkoitetuista aikuiskoulutuksena suoritettavista erikoistumisopinnoista opiskelijalta voidaan periä enintään 168 euron suuruinen maksu lukuvuodessa. Erityisestä syystä maksu voidaan jättää osittain tai kokonaan perimättä.

Avoimessa ammattikorkeakouluopetuksessa voidaan opiskelijalta periä maksu enintään koulutuksen järjestämisestä aiheutuneiden todellisten kustannusten mukaan. Maksu voidaan periä kuulustelulta, päivältä, opintoviikolta tai lukuvuodelta. Erityisestä syystä maksu voidaan periä todellisia kustannuksia pienempänä tai jättää perimättä. Jos muu kuin ammattikorkeakoulu järjestää avointa ammattikorkeakouluopetusta, ammattikorkeakoulu perii opetuksen vastaavuuden hyväksymisestä ja opintosuoritusten rekisteröinnistä maksun o...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.