Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Työministeriön asetus työvoimapoliittisen lausunnon antamisesta ja lausuntoon merkittävistä asioista 31.12.2002/1367

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Työministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 30 päivänä joulukuuta 2002 annetun työttömyysturvalain (1290/2002) 11 luvun 4 §:n 5 momentin nojalla:

1 §

Määräaika työvoimapoliittisen lausunnon antamiselle

Työvoimatoimikunnan tulee antaa työvoimapoliittinen lausunto viimeistään 30 päivän kuluessa siitä, kun hakija on toimittanut vastauksensa vaadittuine liitteineen toimikunnan selvityspyyntöön tai kun määräaika selvityksen antamiseen on päättynyt.

Työvoimatoimiston on annettava työvoimapoliittinen lausunto viipymättä sen jälkeen, kun lausunnon antamiseksi tarpeellinen selvitys on saatu.

2 §

Työvoimapoliittisen lausunnon toimittaminen

Työvoimapoliittinen lausunto annetaan Kansaneläkelaitokselle tai työttömyyskassalle elektronisena linjasiirtona tai tarvittaessa kirjallisesti.

3 §

Ammattitaitosuojan poistaminen

Työvoimatoimikunnan antaessa kielteisen työvoimapoliittisen lausunnon työttömyysturvalain 2 luvun 13 §:n 3 momentissa tarkoitetussa tilanteessa, lausunnosta on käytävä ilmi, että hakijalle on selvitetty, ettei hänelle ole kolmen ensimmäisen työttömyyskuukauden aikana osoitettavissa hänen ammattitaitonsa huomioon ottaen sopivaa työtä hänen työssäkäyntialueellaan.

4 §

Alueellinen liikkuvuus

Työvoimatoimikunnan antaessa hakijalle kielteisen työvoimapoliittisen lausunnon työttömyysturvalain 2 luvun 14 §:n 1 momentissa tarkoitetussa tilanteessa, lausunnosta on käytävä ilmi, miten on selvitetty, ettei työpaikkaan ilmeisesti ole sopivaa työvoimaa saatavissa työssäkäyntialueelta.

5 §

Tieto y...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.