Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston asetus raaka-ainetakuutoiminnassa noudatettavista periaatteista 20.12.2001/1400

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty kauppa- ja teollisuusministeriön esittelystä, säädetään valtion takuista perusraaka-ainehuollon turvaamiseksi 26 päivänä heinäkuuta 1985 annetun lain (651/1985) 7 §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 938/2001:

1 §

Takuun hakeminen

Takuuta voi hakea luotonantaja, luotonsaaja tai raaka-aineen tuoja valtion erityisrahoitusyhtiöltä (Finnvera).

Finnvera käsittelee hakemuksen noudattaen soveltuvin osin vientitakuutoiminnalle määrittelemiään riskinoton periaatteita ja linjauksia.

2 §

Takuuhakemukseen liitettävät selvitykset

Raaka-aineen tuojan on toimitettava Finnveralle selvitys sekä raaka-aineen tuontitarpeesta erityisesti työllisyyden ja jalostuskapasiteetin ylläpitämisen kannalta että raaka-aineen toimitussopimuksen keskeisistä ehdoista.

Luotonantajan tai muun takuujärjestelyn osapuolen on toimitettava Finnveralle selvitys takuun kohteena olevan luoton keskeisistä ehdoista.

3 §

Valtioneuvoston periaatepäätös

Finnveran on toimitettava takuuhakemus selvityksineen ja esityksensä takuun myöntämisestä, riskeistä, takuukatteesta ja riskinjaosta sekä muista luotto- ja takuujärjestelyyn liittyvistä erityisistä näkökohdista kauppa- ja teollisuusministeriölle valtioneuvoston periaatepäätöksen tekemistä varten.

Kauppa- ja teollisuusministeriön on hankittava asiasta valtiovarainministeriön, työministeriön ja muiden tarpeelliseksi katsomiensa tahojen lausunnot ennen valtioneuvoston periaatepäätöksen tekemistä.

Valtioneuvosto harkitsee periaatepäätöstä ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.