Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus talousveden valvontatutkimuksia tekevistä laboratorioista 26.2.2001/173

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu A:lla 14.12.2006/1174, joka on voimassa 1.1.2007 alkaen.

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 19 päivänä elokuuta 1994 annetun terveydensuojelulain (763/1994) 49 §:n nojalla:

1 §

Tällä asetuksella säädetään talousveden valvontatutkimuksia tekevistä laboratorioista.

2 §

Soveltamisala

Tämä asetus koskee laboratorioita, jotka tekevät talousveden laatuvaatimuksista ja valvontatutkimuksista annetussa sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa (461/2000) määriteltyjä, viranomaisille tarkoitettuja talousveden valvontatutkimuksia.

3 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

1) laboratorion akkreditoinnilla menettelyä, jolla toimivaltainen elin toteaa laboratorion päteväksi tekemään tiettyjä määrityksiä;

2) laboratorion laadunvarmistuksella suunniteltuja ja järjestelmällisiä toimenpiteitä, joilla varmistetaan, että tuote tai palvelu ovat niille asetettujen laatuvaatimusten mukaisia;

3) laboratorion pätevyysalueella määrityksiä ja niihin liittyviä toimintoja, jotka laboratorion akkreditoinut elin on todennut täyttävän standardin SFS-EN ISO 17025 mukaiset vaatimukset.

4 §

Laboratorion laadunvarmistus

Asetuksen 2 §:ssä tarkoitettuja tutkimuksia tekevällä laboratoriolla on oltava laadunvarmistus, joka on osoitettu akkreditoinnilla SFS-EN ISO 17025 standardin tai vastaavan mukaan.

5 §

Laboratorion pätevyyden arviointi

Laboratorioiden pätevyyden arvioi SFS-EN-standardin 45003 mukaiset edellytykset täyttävä akkreditointielin, kuten Mittateknii...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.