Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtiovarainministeriön asetus liikeosakkeen verotusarvon perusteista 25.1.2001/52

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumoutunut. Ks. L varallisuusverolain kumoamisesta 1141/2005. Sovelletaan vielä vuodelta 2005 toimitettavassa verotuksessa.

Valtiovarainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 30 päivänä joulukuuta 1992 annetun varallisuusverolain (1537/1992) 27 §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 1085/2000:

1 §

Soveltamisala

Tätä asetusta sovelletaan kotimaisen osakeyhtiön osakkeen matemaattisen arvon ja verotusarvon laskemiseen. Asetusta ei sovelleta varallisuusverolain (1537/1992) 26 §:n 1 momentissa ja 28 §:ssä tarkoitettuihin osakkeisiin.

2 §

Nettovarallisuuden laskeminen

Varallisuusverolain 27 §:ssä tarkoitettua osakkeen verotusarvoa laskettaessa yhtiön nettovarallisuudesta vähennetään myös tilikaudelta jaettavaksi päätetty osinko.

3 §

Varojen arvostaminen

Yhtiön nettovarallisuuden määrää laskettaessa käyttöomaisuuden ja pitkävaikutteisten menojen arvoksi katsotaan tuloverotuksessa poistamatta oleva arvo. Vaihto-omaisuuden arvoksi katsotaan hankintameno, josta on vähennetty elinkeinotulon verottamisesta annetun lain (360/1968) 28 §:n 1 momentissa tarkoitettu arvonalentumisvähennys. Sijoitusomaisuuden arvoksi katsotaan hankintamenon ja elinkeinotulon verottamisesta annetun lain 5 §:n 6 kohdassa tarkoitetun arvonkorotuksen yhteismäärä, josta on vähennetty elinkeinotulon verottamisesta annetun lain 29 §:ssä tarkoitettu arvonalentumisvähennys. Saamisen arvoksi katsotaan nimellisarvo, ulkomaanrahan määräisen saamisen arvoksi kuitenkin kirjanpitolain (1336/1997) 5 luvun 3 §:ssä tarkoitettu arvo, ja muun rahoi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.