Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Maa- ja metsätalousministeriön asetus meijerimaidon lisämaksuista 21.11.2000/979

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan täytäntöönpanosta 8 päivänä joulukuuta 1994 annetun lain (1100/1994) 11 §:n sekä Euroopan yhteisön maidon ja maitotuotteiden kiintiöjärjestelmän täytäntöönpanosta 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetun lain (355/1995) 13 §:n nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään maito- ja maitotuotealan lisämaksusta annetun neuvoston asetuksen (ETY) N:o 3950/92 1 artiklassa tarkoitetun lisämaksun määräämisestä, maksuunpanosta ja perimisestä.

2 §

Toimivaltainen viranomainen

Maa- ja metsätalousministeriö huolehtii lisämaksun määräämisestä, maksuunpanosta ja perimisestä. Ministeriö vahvistaa maidon ostajan, jäljempänä meijeri, maksettavaksi tulevan lisämaksun 5 §:ssä tarkoitetun tiliselvityksen perusteella. Kullekin viitemääränsä ylittäneelle tuottajalle toimitetaan lisäksi päätös lisämaksusta ja sen perusteesta.

3 §

Lisämaksun määrääminen

Jos maakiintiö ylittyy, lisämaksu peritään kaikesta tuotantojakson aikana meijeriin toimitetusta maidosta tai maitomäärää vastaavasta tuotteesta, jonka tuotanto, rasvapitoisuus huomioon ottaen, ylittää tuottajan käytettävissä 31 päivänä maaliskuuta kyseisenä vuonna olevan viitemäärän.

Ennen lisämaksun määräämistä tuottajien tilakohtaiset viitemäärien ylitykset ja alitukset tasataan kansallisella tasolla viitemäärien ylitysten suhteessa. Lisämaksua peritään vain se määrä, joka tarvitaan lisämaksun maksamiseen Euroopan yhteisölle.

Tuottajan viitemäärän ylittävä lisämaksun alainen maito...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.