Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus eräistä terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista tehtävistä ilmoituksista 28.9.2000/831

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista 29 päivänä joulukuuta 1994 annetun lain (1505/1994) 10 §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 345/2000:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään ilmoituksista, jotka on tehtävä Suomessa käytössä olevista tai käyttöön otettavista terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista, jotka voivat aiheuttaa merkittävän terveydellisen riskin.

Asetusta sovelletaan vain niihin in vitro -diagnostisiin laitteisiin, jotka on saatettu markkinoille in vitro -diagnostiikkaan tarkoitetuista laitteista annetussa valtioneuvoston asetuksessa (830/2000) säädettyjen menettelytapojen mukaisesti.

Asetusta ei sovelleta sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden omaan laitevalmistukseen eikä ihmisen elimien ja kudoksien irrottamisesta lääketieteelliseen käyttöön annetussa laissa (355/1985) tarkoitettuihin kudossiirrännäisiin.

2 §

Ilmoitettavat laitteet ja tarvikkeet

Asetusta sovelletaan seuraaviin laitteisiin ja tarvikkeisiin:

1) ortopediset implantit, reisiluun yläosan murtumien ja tukirangan hoidossa käytettävät implantit, hammashoidon implantit, sidekudoksen ja jänteen korvikkeet, verisuoni-implantit ja laihdutushoidossa käytettävät implantit sekä niiden komponentit;

2) lääkinnälliset laserlaitteet; sekä

3) itse suoritettavaan testaukseen in vitro -diagnostiikassa käytettävät laitteet.

3 §

Ilmoitettavat tiedot

Edellä 2 §:ssä tarkoitetusta laitteesta ja tarvikkeesta on annettava lääkela...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.