Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Maa- ja metsätalousministeriön asetus eräiden porotalouden ja luontaiselinkeinojen velkojen järjestelyistä 28.8.2000/791

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumoutunut 1.1.2016 alkaen, ks. L 986/2011 117 §.

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 21 päivänä tammikuuta 2000 annetun porotalouden ja luontaiselinkeinojen rahoituslain (45/2000) 64 §:n nojalla:

1 §

Kannattavuuden arviointi

Arvioinnista laadittavaan asiakirjaan tulee sisältyä perusteltu selvitys siitä, että määräajan voimassa olevien tukien hakijan elinkeinontoiminta palautuu vastaisuudessa kannattavaksi sanottujen tukien toteuttamisen ja muiden hakijan esittämien tervehdyttämistoimenpiteiden jälkeen. Kannattavuuden arvioinnissa otetaan huomioon se, että elinkeinotoiminnasta saadulla tulorahoituksella pystytään hoitamaan yritystoimintaan otettujen lainojen ja muiden velkojen korkojen lisäksi myös niiden lyhennykset niin, että velkojen kokonaismäärä pitkällä aikavälillä selvästi pienenee. Lisäksi on kiinnitettävä huomiota siihen, että elinkeinonharjoittaja saa työlleen ja yritykseen sijoittamalleen omalle pääomalle kohtuullisen korvauksen.

2 §

Kustannusten korvaaminen vapaaehtoisessa velkajärjestelyssä

Velkajärjestelyyn liittyvistä asiantuntijapalveluista aiheutuvista kustannuksista hakijan omavastuuosuus on 500 markkaa. Muilta osin valtio korvaa kustannukset työvoima- ja elinkeinokeskuksen päätöksen mukaisesti. Asiantuntijapalveluiden antajan tulee esittää lasku, jossa on yksityiskohtainen erittely työn määrästä ja sen korvausperusteista sekä kuluista.

3 §

Neuvottelu vapaaehtoisessa velkajärjestelyssä

Porotalouden ja luontaiselinkeinoje...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.