Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös jäätelöstä 4.1.1999/4

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Kauppa- ja teollisuusministeriö on 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetun elintarvikelain (361/1995) 48 §:n nojalla päättänyt:

1 §

Soveltamisala

Tämä päätös koskee jäätelön ja jäätelöaineksen valmistusta, varastointia, kuljetusta ja myyntiä. Päätöksen 4 ja 8 §:n säännöksiä sovelletaan myös mehu- ja juomajäähän.

Tämän päätöksen koostumusta koskevat säännökset eivät koske muissa Euroopan yhteisön jäsenvaltioissa tai ETA-sopimuksen solmineissa valtioissa laillisesti valmistettua tai kaupan pidettyä jäätelöä ja jäätelöainesta. Jos jäätelöä pidetään Suomessa kaupan kermajäätelön tai maitojäätelön nimellä, on kuitenkin noudatettava mitä jäljempänä 6 §:ssä säädetään.

2 §

Määritelmät

Tässä päätöksessä tarkoitetaan:

jäätelöllä makeutettua jäädytettyä elintarviketta, joka on tehty rasva-proteiiniemulsiosta ja muista ainesosista ja joka on tarkoitettu nautittavaksi sellaisenaan tai osittain sulaneena;

jäätelöaineksella seosta, josta sellaisenaan tai vettä lisäämällä sekä jäädyttämällä saadaan jäätelöä;

pehmeäjäätelöllä jäätelöä, joka on valmista nautittavaksi jäätelöaineksen vaahdotuksen aikana tapahtuvan jäädyttämisen jälkeen ilman jäädytetyn seoksen karkaisua eli nopeaa jäähdyttämistä kylmemmäksi kuin -18 Celsius-astetta; sekä

jäädyttämisellä jäätelön valmistukseen kuuluvaa, vaahdotuksen aikana tapahtuvaa jäädyttämistä ja jäädytetyn seoksen karkaisua.

3 §

Lisäaineet

Jäätelön ja jäätelöaineksen lisäaineiden käytössä on noudatettava, mitä elintarvikkeiden lisäaineista erikseen säädetään.

4 §

Pakkausmerkinnät

Valmiiksi pakatun jäätelön ja jäätelöaineksen pakkausm...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.