Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishakujärjestelmästä 30.12.1998/1197

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu VNa:lla 17.1.2008/30, joka on voimassa 1.2.2008 alkaen.

Opetusministerin esittelystä säädetään ammatillisesta koulutuksesta 21 päivänä elokuuta 1998 annetun lain (630/1998) 26 §:n 2 momentin, samana päivänä annetun lukiolain (629/1998) 19 §:n 2 momentin sekä opiskelijavalintarekisteristä ja ylioppilastutkintorekisteristä 18 päivänä joulukuuta 1998 annetun lain (1058/1998) 11 §:n nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään yhteishakujärjestelmästä, jota sovelletaan otettaessa opiskelijoita ammatillisesta koulutuksesta annetussa laissa (630/1998) tarkoitettuun ammatilliseen peruskoulutukseen ja lukiolaissa (629/1998) tarkoitettuun lukiokoulutukseen.

Yhteishakujärjestelmää ei sovelleta otettaessa opiskelijoita oppisopimuskoulutuksena järjestettävään ammatilliseen peruskoulutukseen. Asianomainen ministeriö päättää, miltä muilta osin yhteishakujärjestelmää ei tarvitse soveltaa otettaessa opiskelijoita 1 momentissa tarkoitettuun koulutukseen. Ministeriö voi myös koulutuksen järjestäjän hakemuksesta päättää, ettei opiskelijaksi ottamista joltakin osin suoriteta yhteishakujärjestelmän avulla.

Asianomainen ministeriö voi päättää, että yhteishakujärjestelmää sovelletaan otettaessa opiskelijoita myös muuhun kuin 1 momentissa tarkoitettuun ammatillisesta koulutuksesta annetun lain ja lukiolain nojalla järjestettävään koulutukseen. Yhteishakujärjestelmää voidaan koulutuksen järjestäjän suostumuksella soveltaa myös muuhun kuin tässä pykälässä tarkoitettuun koulutukseen.

Opiskelij...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.