Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston päätös syöpää aiheuttavia, perimää vaurioittavia ja lisääntymiselle vaarallisia aineita koskevista kielloista ja rajoituksista 25.11.1998/858

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumottu VNA:lla syöpää aiheuttavia, perimää vaurioittavia ja lisääntymiselle vaarallisia aineita koskevista kielloista ja rajoituksista 21.6.2000/610.

Valtioneuvosto on sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä päättänyt 14 päivänä elokuuta 1989 annetun kemikaalilain (744/1989) 43 §:n 1 momentin ja 44 §:n nojalla, sellaisina kuin ne ovat laissa 1412/1992:

1 §

Tässä päätöksessä määrätään syöpää aiheuttavia, perimää vaurioittavia ja lisääntymiselle vaarallisia aineita koskevista kielloista ja rajoituksista liitteen 1 mukaisesti.

Päätös ei koske tutkimustoimintaa, kehitystyötä ja analyysitarkoituksia eikä vientiä Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

2 §

Tämä päätös tulee voimaan 4 päivänä joulukuuta 1998.

Tämän päätöksen vaatimusten vastaisia kemikaaleja ei saa luovuttaa markkinoille 1 päivä maaliskuuta 1999 jälkeen.

Tällä päätöksellä kumotaan valtioneuvoston 18 päivänä joulukuuta 1997 antama päätös syöpää aiheuttavia, perimää vaurioittavia ja lisääntymiselle vaarallisia aineita koskevista kielloista ja rajoituksista (1208/1997).

LIITE 1

Aine tai aineryhmä

1. a. Kemikaalilain 11 §:n 4 momentin mukaisessa vaarallisten aineiden luettelossa (aineluettelo) ryhmän 1 tai 2 syöpää aiheuttavaksi aineeksi luokiteltu aine, joka on merkitty vähintään varoitusmerkillä "myrkyllinen" (T) ja lausekkeella R 45: "Aiheuttaa syöpäsairauden vaaraa" tai lausekkeella R 49: "Aiheuttaa syöpäsairauden vaaraa hengitettynä".

Kohdan a aineet luetellaan liitteessä 2 seuraavasti:

- ryhmän...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.