Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus kuljettajantutkintotoiminnan järjestämisestä 2.10.1998/719

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Liikenneministerin esittelystä säädetään kuljettajantutkintotoiminnan järjestämisestä 10 päivänä heinäkuuta 1998 annetun lain (535/1998) 17 §:n nojalla:

1 §

Soveltamisala

Sen lisäksi, mitä kuljettajantutkintotoiminnan järjestämisestä annetussa laissa (535/1998) säädetään, kuljettajantutkintotoiminnassa noudatetaan tätä asetusta.

2 §

Kuljettajantutkinnon vastaanottaja

Kuljettajantutkinnon vastaanottajalla tarkoitetaan tässä asetuksessa palvelun tuottajaa, jonka kanssa ajoneuvohallintokeskus on tehnyt 1 §:ssä mainitussa laissa tarkoitetun kuljettajantutkintotoimintaa koskevan sopimuksen ja ajoneuvohallintokeskusta sen hoitaessa itse kuljettajantutkintotoimintaa.

3 §

Kuljettajantutkinnon ajokokeita vastaanottavan henkilön pätevyys

Vaatimuksena kuljettajantutkinnon ajokokeita vastaanottavana henkilönä toimimiselle on joko liikenneopettajantutkinto ja vähintään vuoden päätoiminen työkokemus liikenneopettajana tai riittävä aikaisempi kokemus ajokokeen vastaanottotehtävissä. Ajoneuvohallintokeskus voi erityisestä syystä hyväksyä henkilön toimimaan ajokokeiden vastaanottajana, jos hän on muulla tavalla osoittanut omaavansa tehtävän vaatiman ammattitaidon.

4 §

Tutkintopaikka

Ajoneuvohallintokeskus määrää ne paikkakunnat, joilla kuljettajantutkinnon ajokoe voidaan järjestää.

5 §

Tutkinto- ja ajolupakoemaksujen periminen

Kuljettajantutkinnon vastaanottajan on perittävä maksu kuljettajantutkinnosta tai ajolupakokeesta etukäteen tutkintoon tai kokeeseen ilmoittautumisen yhteydessä.

6 §

Kuljettajantutkintotoimintaa koskeva sopi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.