Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös vitamiinien ja eräiden muiden aineiden lisäämisestä elintarvikkeisiin 5.2.1998/113

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumottu A:lla 30.10.2002/917, joka on voimassa 1.12.2002 alkaen.

Kauppa- ja teollisuusministeriö on 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetun elintarvikelain (361/1995) 48 §:n nojalla päättänyt:

1 §

Päätöksen soveltamisala

Sen lisäksi mitä vitamiinien ja eräiden muiden aineiden lisäämisestä elintarvikkeisiin 14 päivänä huhtikuuta 1972 annetussa asetuksessa (281/1972) säädetään, noudatetaan asetuksessa mainittujen aineiden lisäämisessä koko väestölle tarkoitettuihin tavanomaisiin elintarvikkeisiin tämän päätöksen määräyksiä.

Tämä päätös ei koske erityisruokavaliovalmisteita.

2 §

Ravintoainesisällön vakiointi

Vitamiinin tai kivennäisaineen lisääminen tavanomaiseen elintarvikkeeseen on sallittua, jos lisätty määrä on sellainen, että se korvaa vain valmistuksessa aiheutuneen hävikin tai tasaa valmistusaineessa luontaisesti esiintyvän vaihtelun.

3 §

Yleiset lisäämisluvat

Vitamiinien ja eräiden muiden aineiden lisääminen seuraaviin elintarvikkeisiin on sallittua liitteessä mainituilla ehdoilla:

1) C-vitamiinin lisääminen täysmehuun, mehuun, nektariin ja vastaavaan tiivisteeseen, marja- ja hedelmäpohjaisiin jälkiruokiin, perunasosevalmisteisiin sekä pastilleihin ja purukumiin,

2) kalsiumin lisääminen mehuun ja vastaavaan tiivisteeseen,

3) raudan ja B-ryhmän vitamiinien lisääminen aamiaisviljavalmisteisiin,

4) jodin lisääminen ruokasuolaan, sekä

5) A-vitamiinin tai beta-karoteenin sekä D-vitamiinin lisääminen neuvoston asetuksen (EY) nro 2991/94 tarkoittamiin levitettäviin...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.