Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös äidinmaidonkorvikkeesta ja vierotusvalmisteesta 26.5.1997/485

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumottu KTMa:lla äidinmaidonkorvikkeesta ja vieroitusvalmisteesta 7.12.2007/1216.

Kauppa- ja teollisuusministeriö on 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetun elintarvikelain (361/1995) 48 §:n nojalla päättänyt:

1 luku

Yleiset säännökset

1 §

Päätöksen tarkoitus

Tällä päätöksellä pannaan täytäntöön komission 14 päivänä toukokuuta 1991 antama direktiivi äidinmaidonkorvikkeista ja vieroitusvalmisteista (91/321/ETY) ja komission 16 päivänä helmikuuta 1996 antama direktiivi äidinmaidonkorvikkeista ja vieroitusvalmisteista annetun komission direktiivin 91/321/ETY muuttamisesta (96/4/EY).

2 §

Soveltamisala

Tässä päätöksessä määrätään terveelle imeväiselle tarkoitetun äidinmaidonkorvikkeen ja vierotusvalmisteen koostumuksesta, ainesosista, pakkausmerkinnöistä, markkinoinnista, myynnistä ja muusta luovutuksesta. Tiedotusaineiston sisällöstä ja jakelusta määrää sosiaali- ja terveysministeriö.

Päätös koskee soveltuvin osin imeväisen erityisvalmistetta, ellei sosiaali- ja terveysministeriö toisin määrää.

3 §

Määritelmät

Tässä päätöksessä tarkoitetaan

1) imeväisellä alle 12 kuukauden ikäistä lasta,

2) pikkulapsella 1–3 vuoden ikäistä lasta,

3) äidinmaidonkorvikkeella elintarviketta, joka on tarkoitettu imeväisen ravinnoksi lapsen 4–6 ensimmäisen elinkuukauden aikana yksinään tyydyttämään tämän lapsiryhmän ravitsemukselliset vaatimukset,

4) vierotusvalmisteella elintarviketta, joka on tarkoitettu yli 4 kuukauden ikäisen imeväisen ravinnoksi ja pääasialliseksi nesteosuudeksi tämän lapsiryh...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.