Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ympäristöministeriön päätös eräiden kasvilajien rauhoitusta koskevista poikkeuksista 14.4.1997/312

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Ympäristöministeriö on 20 päivänä joulukuuta 1996 annetun luonnonsuojelulain (1096/1996) 48 §:n 2 momentin ja 14 päivänä helmikuuta 1997 annetun luonnonsuojeluasetuksen (160/1997) 20 §:n 2 momentin nojalla päättänyt:

1 §

Poiketen siitä, mitä luonnonsuojeluasetuksen (160/1997) 20 §:n 1 momentissa eräiden kasvilajien rauhoituksesta säädetään, ympäristöministeriö on päättänyt, että rauhoitetuista kasvilajeista imikkä (Pulmonaria obscura), kevätesikko (Primula veris), kevätlinnunherne (Lathyrus vernus), näsiä (Daphne mezereum), sinivuokko (Hepatica nobilis), tyrni (Hippophae rhamnoides) sekä puumainen ja pylväsmäinen kataja (Juniperis communis) ovat rauhoitettuja vain jäljempänä tässä päätöksessä määrätyllä tavalla.

2 §

Imikän, kevätesikon, kevätlinnunherneen, näsiän ja sinivuokon kerääminen kaupan pitämistä varten sekä niiden kaupaksi tarjoaminen ja myyminen on kielletty.

Tyrnin marjojen kerääminen puristimia käyttämällä on kunakin vuonna kielletty Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan ympäristökeskuksen alueella ennen 15. päivää syyskuuta sekä Länsi-Suomen ja Lounais-Suomen ympäristökeskuksen alueella ennen 1. päivää lokakuuta. Kiellettyjä ovat tyrnin marjojen kerääminen oksia katkaisemalla tai musertamalla, oksien kerääminen kaupan pitämistä varten sekä oksien kaupaksi tarjoaminen ja myyminen.

Puumaisen ja pylväsmäisen katajan ottaminen koristepuuna tai -oksana kaupan pitämistä varten samoin kuin niiden koristepuuna tai -oksana kaupaksi tarjoaminen on kielletty. Mainittujen katajien ott...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.