Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus ansioon suhteutetun työttömyyspäivärahan perusteena olevan palkan määrittämisestä 20.12.1996/1227

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu A:lla 30.12.2002/1332, joka on voimassa 1.1.2003 alkaen.

Sosiaali- ja terveysministerin esittelystä säädetään 24 päivänä elokuuta 1984 annetun työttömyysturvalain (602/1984) 23 §:n 3 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 666/1996:

1 §

Ansioon suhteutetun työttömyyspäivärahan laskemisen perusteena käytetään vakiintuneena pidettävää palkkatuloa. Vakiintuneena pidettävä palkkatulo määrätään ajanjaksolta, jona henkilö on täyttänyt työttömyysturvalain (602/1984) 16 §:n 2 momentissa tarkoitetun työssäoloehdon ja sitä määrättäessä otetaan huomioon veron ennakonpidätyksenalaiset palkkatulot työttömyysturvalain 16 §:n 2 momentissa tarkoitetulta työssäoloehtoon vaadittavalta vähintään 43 viikon ajalta.

Jos työ tai siitä saatava palkkatulo on ollut kausiluonteista tai epäsäännöllistä, työttömyyspäivärahan perusteena käytetään kuitenkin työttömyyttä välittömästi edeltäneisiin 12 kalenterikuukauteen kohdistuvaa vuosituloa.

Työ on kausiluontoista, jos sitä sääolosuhteiden tai muun vastaavan syyn johdosta voidaan tehdä vain tiettyyn aikaan vuodesta. Työ on epäsäännöllistä, jos työssäoloehtoon luettavaan aikaan sisältyy samassa työsuhteessa useita palkkaukseltaan olennaisesti vaihtelevia työjaksoja.

2 §

Vakiintuneena pidettävä palkkatulo määrätään veron ennakonpidätyksen alaisesta palkasta, josta on vähennetty lomaraha tai lomaltapaluuraha ja vuosilomakorvaus. Vakiintuneena pidettävällä palkkatulolla tarkoitetaan henkilön toiselle tehtävästä työstä saatua palkk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.