Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös elintarvikkeen kanssa kosketukseen joutuvista tarvikkeista 7.6.1996/400

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Kauppa- ja teollisuusministeriö on 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetun elintarvikelain (361/95) 48 §:n nojalla päättänyt:

1 §

Soveltamisala

Tämä päätös koskee tarvikkeita, jotka tarkoitukseensa käytettäessä joutuvat kosketukseen elintarvikkeen kanssa, kuten astioita, koneita, laitteita, välineitä, rakenteita, työkäsineitä, leivinpapereita, suotimia, myyntipäällyksiä ja muita pakkausmateriaaleja sekä sellaisia elintarvikkeen kuoria ja suojuksia, joita ei ole tarkoitettu syötäväksi.

Tämä päätös ei koske antiikkiesineitä eikä vesihuollon kiinteitä rakenteita tai laitteita.

2 §

Tarvikkeen ominaisuudet

Edellä 1 §:n 1 momentissa tarkoitetun tarvikkeen tulee olla sellainen, ettei se tee elintarviketta terveydelle vahingolliseksi tai ihmisravinnoksi kelpaamattomaksi taikka sopimattomaksi.

Tarvikkeesta ei saa siirtyä tavanomaisessa tai ennalta arvattavassa käytössä elintarvikkeeseen sen ainesosia siinä määrin, että ne voisivat muuttaa sopimattomalla tavalla elintarvikkeen koostumusta tai pilata sen aistinvaraisia ominaisuuksia.

3 §

Tarvikkeeseen ja sen päällykseen tehtävät merkinnät

Kuluttajille myytävien tarvikkeiden merkintöjen osalta noudatetaan mitä kulutustavarasta annettavista tiedoista annetussa asetuksessa (97/87) säädetään tai sen nojalla määrätään, kuitenkin siten, että mainitun asetuksen 3 §:n 1 momentin 2 kohdassa vaaditun valmistajan tai valmistuttajan nimen sijasta voidaan merkitä myyjän nimi, toiminimi tai aputoiminimi sekä osoite.

Elintarvikkeen kanssa kosketukseen joutuvaksi tarkoitettuun tar...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.