Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Sotilasilmailuasetus 7.6.1996/387

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Puolustusministerin esittelystä säädetään 3 päivänä maaliskuuta 1995 annetun ilmailulain (281/95) 3 §:n ja onnettomuuksien tutkinnasta 3 päivänä toukokuuta 1985 annetun lain (373/85) 2 a §:n nojalla, sellaisena kuin niistä viimeksi mainittu on 3 päivänä maaliskuuta 1995 annetussa laissa (282/95):

1 luku

Yleiset säännökset

1 §

Soveltamisala

Tätä asetusta sovelletaan sotilasilmailuun Suomen alueella. Asetusta sovelletaan suomalaiseen sotilasilmailuun myös Suomen alueen ulkopuolella, jollei Suomea sitovista kansainvälisistä velvoitteista muuta johdu.

2 §

Sotilasilmailu

Sotilasilmailulla tarkoitetaan tässä asetuksessa:

1) puolustusvoimien harjoittamaa ilmailua sotilasilma-aluksella tai laitteella;

2) puolustusvoimien toimeksiannosta Suomessa harjoitettavaa lentotoimintaa suomalaisella tai ulkomaalaisella sotilasilma-aluksella;

3) puolustusvoimien harjoittamaa ilmailua hallinnassaan olevalla siviili-ilma-aluksella, jonka tällaisesta käytöstä on ilmoitettu Ilmailulaitokselle; sekä

4) puolustusvoimien laskuvarjotoimintaa.

3 §

Sotilasilmailuviranomainen

Ilmavoimien esikunnan tehtävänä on huolehtia sotilasilmailun turvallisuudesta ja valvonnasta sekä muista sotilasilmailuun liittyvistä viranomaistehtävistä.

4 §

Lentosäännöt ja eräät ilmailua koskevat määräykset

Sotilasilmailussa noudatettavista Ilmailulaitoksen antamista lentosäännöistä ja ilmailua koskevista määräyksistä säädetään ilmailulain (281/95) 3 §:n 1 momentissa.

Lentosäännöistä ja ilmailua koskevista määräyksistä poikkeava menettely ilmailulain 3 §:n 2 momentissa tarkoitetuissa tapauksissa on suunni...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.