Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus matkustajien luetteloinnista matkustaja-aluksella 26.1.1996/65

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu A:lla 824/2000, joka on voimassa 1.11.2000 alkaen.

Liikenneministerin esittelystä säädetään 15 päivänä heinäkuuta 1994 annetun merilain (674/94) 1 luvun 8 §:n 2 momentin nojalla, sellaisena kuin se on 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetussa laissa (369/95):

1 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

1) matkustaja-aluksella alusta, joka kuljettaa enemmän kuin 12 matkustajaa, jolloin matkustajaksi ei lueta laivahenkilökuntaan kuuluvaa, alukseen toimeen otettua tai aluksen lukuun työskentelevää henkilöä eikä alle 1-vuotiasta lasta;

2) matkustajalla jokaista henkilöä, jota ei ole merkitty aluksen miehistöluetteloon; sekä

3) säännöllisellä liikennöinnillä sarjaa aluksella tehtäviä matkoja kahden tai useamman tietyn kohteen välillä tai risteilyliikenteenä tietystä kohteesta joko julkaistun aikataulun mukaisesti tai niin säännöllisesti tai usein, että matkoista muodostuu järjestelmällinen sarja.

2 §

Luettelointijärjestelmä

Mahdollisten merionnettomuuksien varalta on Suomen satamista tai satamiin säännöllisesti liikennöivien suomalaisten ja ulkomaisten matkustaja-alusten matkustajat luetteloitava sen mukaisesti kuin tässä asetuksessa säädetään.

Laivanisännän on huolehdittava siitä, että matkustajatietojen keräämiseksi ja luetteloimiseksi kehitetään järjestelmä, sekä siitä, että tätä järjestelmää ylläpidetään.

3 §

Matkustajien henkilötietojen luettelointi

Aluksen päällikön on huolehdittava, että matkustajien henkilötiedot luetteloidaan, ennen kuin alus lähtee Suomen satamasta, jos:

1) aluksen aikataulun tai kulkusuunnitelman mu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.