Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös marja- ja hedelmävalmisteiden pakkausmerkinnöistä 20.12.1995/1659

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumottu A:lla 6.6.2003/473, joka on voimassa 12.7.2003 alkaen.

Kauppa- ja teollisuusministeriö on 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetun elintarvikelain (361/95) 48 §:n nojalla päättänyt:

1 §

Päätöksen soveltamisala

Tämä päätös koskee 21 päivänä syyskuuta 1993 hedelmämehuista ja tietyistä vastaavista valmisteista annetussa Euroopan yhteisöjen neuvoston direktiivissä (93/77/ETY) ja hedelmähilloja, hyytelöitä ja marmeladeja sekä kastanjasosetta koskevan jäsenvaltioiden lainsäädännön lähentämisestä 24 päivänä heinäkuuta 1979 annetussa Euroopan yhteisöjen neuvoston direktiivissä (79/693/ETY) määriteltyjen valmisteiden sekä eräiden muiden marja-, hedelmä- ja kasvisvalmisteiden nimiä ja muita pakkausmerkintöjä.

2 §

Täysmehu ja makeutettu täysmehu

Täysmehulla tarkoitetaan marjoista tai hedelmistä fysikaalisilla tai entsymaattisilla menetelmillä saatua valmistetta, jonka valmistuksessa ei ole käytetty vettä eikä muita valmistusaineita ja jonka väri, maku ja tuoksu ovat kyseisen hedelmän mehulle ominaiset.

Täysmehua saa valmistaa myös täysmehutiivisteestä tai kuivatusta täysmehusta lisäämällä siihen tiivistyksessä tai kuivatuksessa poistettua vettä vastaava vesimäärä ja palauttamalla sen maku ja tuoksu luontaisten aromiaineiden avulla, jotka on kerätty tiivistettäessä kyseistä hedelmämehua tai samaa lajia olevien hedelmien mehusta.

Makeutetulla täysmehulla tarkoitetaan täysmehua, johon on lisätty sokereita enemmän kuin 15 g/kg.

3 §

Nektari

Nektarilla tarkoitetaan valmistetta, jonka valmistusaineena on käyt...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.