Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Sosiaali- ja terveysministeriön päätös sotilasvammalain mukaisten korvausten sitomisesta palkka- ja hintatason muutokseen 19.12.1995/1609

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumottu VNA:lla sotilasvammalain mukaisten korvausten sitomisesta palkka- ja hintatason muutokseen 16.12.2004/1203.

Sosiaali- ja terveysministeriö on sen nojalla, mitä 28 päivänä toukokuuta 1948 annetun sotilasvammalain 43 a §:ssä, sellaisena kuin se on muutettuna 19 päivänä joulukuuta 1980 annetussa laissa (973/80) ja 29 päivänä joulukuuta 1983 annetussa laissa (1124/83) sekä työntekijäin eläkelain 9 §:n soveltamisesta 18 päivänä joulukuuta 1995 annetun lain (1482/95) nojalla päättänyt:

1 §

Sotilasvammalain mukaisten korvausten sitomiseksi työntekijäin eläkelain 9 §:ssä tarkoitetulla tavalla maan palkka- ja hintatason muutokseen käytetään työntekijäin eläkelain 9 §:n mukaisesti vahvistettuja indeksilukuja siten kuin jäljempänä määrätään.

Sen kalenterivuoden loppuun, jona vahingoittunut tai sairastunut täyttää 65 vuotta, käytetään indeksiä, jossa palkkatason muutoksen painokerroin on 0,5 ja hintatason muutoksen painokerroin 0,5.

Sen kalenterivuoden jälkeen, jonka kuluessa vahingoittunut tai sairastunut on täyttänyt 65 vuotta, käytetään indeksiä, jossa palkkatason muutoksen painokerroin on 0,2 ja hintatason muutoksen painokerroin 0,8.

Sotilasvammalain 14 §:ssä tarkoitettuun huoltoeläkkeeseen, 16 §:ssä tarkoitettuun lisähuoltoeläkkeeseen ja 16 a §:ssä tarkoitettuun kertakaikkiseen korvaukseen sovelletaan 2 momentin mukaista indeksiä sen kalenterivuoden loppuun, jonka aikana edunjättäjä täytti tai olisi täyttänyt 65 vuotta. Seuraavan kalent...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.