Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös sähköliiketoimintojen eriyttämisestä 16.6.1995/885

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumottu KTMa:lla sähköliiketoimintojen eriyttämisestä 4.2.2005/79, joka tulee voimaan 1.5.2005.

Kauppa- ja teollisuusministeriö on 17 päivänä maaliskuuta 1995 annetun sähkömarkkinalain (386/95) 28 §:n 3 momentin ja 34 §:n 1 momentin nojalla päättänyt:

1 §

Tätä päätöstä sovelletaan sähkömarkkinalain (386/95) 7 luvussa tarkoitettuun saman yhteisön tai laitoksen harjoittamien sähköliiketoimintojen eriyttämiseen toisistaan ja muusta liiketoiminnasta.

2 §

Vähäisiä sähköliiketoimintoja ei tarvitse eriyttää muusta liiketoiminnasta. Vähäisiksi katsotaan sellaiset sähköliiketoiminnat, jotka eivät yhdessä ylitä 10 prosenttia yhteisön tai laitoksen liikevaihdosta eivätkä yhtä miljoonaa markkaa vuotuiseksi liikevaihdoksi muutettuna.

Sähkön myyntitoiminta sisältää sähkön hankinnan ja voi sisältää sähkön tuotannon. Sähkön tuotantoa ei tarvitse eriyttää sähkön myynnistä, jos oman sähköenergian valmistuksen osuus tavanomaisissa tuotanto-olosuhteissa on alle 10 prosenttia sähkön kokonaishankinnasta tai enintään 20 gigawattituntia vuodessa.

Mikäli sähkömarkkinalaki, sähkömarkkina-asetus (518/95) tai tämä päätös eivät sisällä eriyttämislaskelmista yksityiskohtaisia ohjeita, voidaan laskelmat laatia yrityskohtaisin perustein. Valittua eriyttämismenettelyä tulee noudattaa jatkuvasti, ellei sen muuttamiseen ole perusteltua syytä. Muutoksista tulee tehdä selvitys eriytetyn tilinpäätöksen yhteydessä.

3 §

Verkonhaltijan ja sähkönmyyjän on esitettävä virallisen tilinpäätöksensä liitetietona eriytetyt tilinpäätökset ve...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.