Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Laki teollisuusyritysten vapaaehtoisesta osallistumisesta ympäristöasioiden hallinta- ja auditointijärjestelmään 29.12.1994/1412

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä laki on kumottu L:lla 8.11.2002/914, joka tuli voimaan 15.11.2002.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 LUKU

Lain tarkoitus ja määritelmät

1 §

Lain tarkoitus

Tässä laissa säädetään teollisuusyritysten vapaaehtoisesta osallistumisesta ympäristöasioiden hallinta- ja auditointijärjestelmään annetun Euroopan yhteisöjen neuvoston asetuksen (ETY) N:o 1836/93 täytäntöönpanemiseksi tarpeellisista asioista kuten toimivaltaisesta toimielimestä ja sen tehtävistä, akkreditointijärjestelmästä, ympäristötodentajista, seuraamuksista, muutoksenhausta, maksuista ja määräysten antamisesta.

2 §

Osallistuminen järjestelmään

Tässä laissa ja 1 momentissa mainitussa neuvoston asetuksessa, jäljempänä neuvoston asetus, tarkoitettu järjestelmä on avoin teollista toimintaa harjoittaville yrityksille. Yritykset voivat liittyä järjestelmään toimipaikkakohtaisesti.

3 §

Määritelmät

Neuvoston asetuksen mukaisesti tässä laissa tarkoitetaan:

1) yrityksellä organisaatiota, joka valvoo tietyllä toimintapaikalla harjoitettua toimintakokonaisuutta;

2) toimipaikalla sellaista maa-aluetta, jolla yrityksen valvonnan alaisena harjoitetaan teollista toimintaa tietyssä paikassa, mukaan lukien toimintaan liittyvien raaka-aineiden, sivutuotteiden, puolivalmiiden ja valmiiden tuotteiden ja jätteiden varastointi samoin kuin sekä kiinteät että irralliset laitteistot ja perusrakenne;

3) akkreditoidulla ympäristötodentajalla henkilöä tai toimielintä, joka on riippumaton todentamisen kohteena ol...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.