Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Sosiaali- ja terveysministeriön päätös sairausvakuutuslain 7 §:ssä tarkoitetun lääkärinpalkkioiden korvaamista koskevan taksan perusteista 14.9.1994/826

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Sosiaali- ja terveysministeriö on 4 päivänä heinäkuuta 1963 annetun sairausvakuutuslain 13 §:n nojalla, sellaisena kuin se on 30 päivänä joulukuuta 1992 annetussa laissa (1653/92), määrännyt sairausvakuutuslain 7 §:ssä tarkoitetun lääkärinpalkkioiden korvaamista koskevan taksan perusteet seuraavasti:

1 luku

Yleisiä määräyksiä

1 §

Kansaneläkelaitoksen tulee vahvistaessaan sairausvakuutuslain 7 §:ssä tarkoitettua lääkärinpalkkiotaksaa noudattaa sairausvakuutusasetuksen 4 §:ssä ja tässä päätöksessä mainittuja perusteita.

Kansaneläkelaitos vahvistaa luettelon tutkimus- ja hoitotoimenpiteistä sekä niiden taksat.

2 §

Lääkärin palkkiotaksan mukaan korvataan palkkioista, jotka on peritty lääkärin suorittamasta tutkimuksesta ja antamasta hoidosta.

Tämän päätöksen mukaan ei kuitenkaan suoriteta korvausta laboratorio- eikä röntgentutkimuksista perityistä palkkioista.

Lääkärin palkkiotaksa jakautuu lääkärin vastaanottopalkkiotaksaan, lääkärin toimenpidetaksaan ja lääkärin sairaalapalkkiotaksaan.

3 §

Lääkärin vastaanottopalkkiotaksaa sovelletaan, kun on kysymys muusta kuin 2 ja 3 momentin mukaan korvattavasta lääkärinpalkkiosta.

Lääkärin toimenpidetaksaa sovelletaan, kun on kysymys lääkärin suorittamasta vaativasta tutkimus- tai hoitotoimenpiteestä peritystä palkkiosta.

Lääkärin sairaalapalkkiotaksaa sovelletaan, kun on kysymys sairaanhoitolaitoksessa hoidettavalta potilaalta peritystä hoitopäiväpalkkiosta.

4 §

Jos korvattavan tutkimuksen on suorittanut tai ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.