Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston päätös pohjavesien suojelemisesta eräiden ympäristölle tai terveydelle vaarallisten aineiden aiheuttamalta pilaantumiselta 19.5.1994/364

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumottu VNa:lla 20.5.2009/342.

Valtioneuvosto on ympäristöministeriön esittelystä päättänyt 19 päivänä toukokuuta 1961 annetun vesilain (264/61) 1 luvun 22 a §:n ja 9 luvun 16 §:n 2 momentin nojalla, sellaisina kuin ne ovat 8 päivänä tammikuuta 1993 annetussa laissa (87/93):

1 §

Tällä päätöksellä pannaan täytäntöön pohjaveden suojelemisesta tiettyjen vaarallisten aineiden aiheuttamalta pilaantumiselta 17 päivänä joulukuuta 1979 annettu Euroopan yhteisöjen neuvoston direktiivi (80/68/ETY), johon viitataan Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen liitteen XX alakohdassa II. VESI.

2 §

Tässä päätöksessä päästöllä tarkoitetaan liitteeseen kuuluvan aineen päästämistä pohjaveteen joko suoraan tai maakerrosten läpi tapahtuvan suodattumisen jälkeen.

3 §

Tämä päätös ei koske viemäriverkkoon liittymättömistä asumuksista tapahtuvia talousjätevesipäästöjä, joiden vaikutus ei ulotu tärkeille tai muille vedenhankintaan soveltuville pohjavesialueille taikka toisen kiinteistöllä olevalle tai toisen käytössä olevalle pohjavedelle. Päätös ei myöskään koske päästöjä, joiden on todettu sisältävän niin pieniä määriä tai pitoisuuksia liitteessä mainittuja aineita, että ne eivät nyt tai vastaisuudessa aiheuta pohjaveden laadun heikkenemisen vaaraa.

4 §

Ainetta, joka on mainittu liitteessä tai kuuluu siinä lueteltuihin aineryhmiin, ei saa päästää pohjaveteen.

5 §

Tämä päätös tulee voimaan 1 päivänä kesäkuuta 1994.

Liite

Aineet tai aineryhmät, joita tarkoitetaan 4 §:ssä:

1) orgaaniset haloge...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.