Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Kotikunta-asetus 16.5.1994/351

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu A:lla 11.8.2004/737, joka tulee voimaan 1.9.2004.

Sisäasiainministerin esittelystä säädetään 11 päivänä maaliskuuta 1994 annetun kotikuntalain (201/94) 20 §:n nojalla:

1 §

Muuttoilmoitus

Muuttoilmoituksesta tulee käydä ilmi muuttavan henkilön nimi, henkilötunnus, muuttopäivä, tiedot asunnosta, johon muutetaan, sekä muut kotikuntaa ja siellä olevaa asuinpaikkaa sekä tilapäistä asuinpaikkaa koskevan merkinnän tekemistä ja väestötietojärjestelmää varten tarpeelliset tiedot. Tiedot samalla kertaa muuttavista perheenjäsenistä voidaan antaa yhteisellä ilmoituksella.

Muuttoilmoitus on tehtävä sille rekisteritoimistolle, jonka virka-alueelle henkilö muuttaa. Jos henkilö muuttaa asunnosta eikä hänelle tämän jälkeen jää vakinaista asuntoa, hänen on tehtävä muuttoilmoitus oleskelupaikkansa rekisteritoimistolle.

Muuttoilmoitus on tehtävä kirjallisesti. Rekisteritoimisto voi erityisestä syystä hyväksyä myös puhelimitse, sähköisen viestinnän avulla tai asiakaskäynnin yhteydessä suullisesti tehdyn ilmoituksen, jos henkilön oikeus ilmoituksen tekemiseen voidaan varmistaa ja ilmoitusta voidaan pitää luotettavana.

2 §

Maastamuuttoilmoitus

Maastamuuttoilmoituksesta tulee käydä ilmi maasta muuttavan henkilön nimi, henkilötunnus, muuttopäivä, osoite ulkomailla, maastamuuton tarkoitus, ulkomailla oleskelun kesto sekä muut kotikuntaa ja siellä olevaa asuinpaikkaa sekä tilapäistä asuinpaikkaa koskevan merkinnän tekemistä varten tarpeelliset tiedot. Tiedot samalla kertaa maasta muuttavista perheenjäsenistä voidaan antaa yhteisellä ilmoituksella.

Maastamuuttoilmoitus on annett...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.